2013. július 23., kedd

Éjszaka háza: Megjelölve

Bejegyezte: 1995 dátum: kedd, július 23, 2013

Tartalom: 
Te vajon mit tennél… 
…ha egy élőhalott hirtelen a vámpírok félholdját rajzolná a homlokodra?
…ha az ex-pasid vérének szagától egyszerre összefutna a nyál a szádban?
…ha a napsugarak égetni kezdenék a bőröd, és már csak éjszaka éreznéd jól magad?
…ha olyan erő birtokába kerülnél, amelyről korábban álmodni sem mertél?
Zoey Redbird egy nap vámpírjelöltté válik, amikor középiskolájában váratlanul felbukkan egy élőhalott Nyomkereső, és a vámpírok zafírkék Jelét rajzolja a homlokára. Attól a pillanattól fogva az egész élete megváltozik. Alig néhány órája marad, hogy beköltözzön az Éjszaka Házába, a vámpírjelöltek bentlakásos iskolájába, a teste ugyanis azonnal megkezdi az Átváltozást. Az Éjszaka Házában azonban újabb nehézségekkel kell szembesülnie. Kiderül, hogy a homlokán lévő Jel más, mint a többieké, és ezzel akarata ellenére azonnal ellenségeket szerez magának. És amikor rádöbben, hogy a vámpírok istennője különleges képességekkel ajándékozta meg, nem marad más választása, mint beszállni az Éjszaka Házának könyörtelen hatalmi játszmáiba…


Én és a könyv: 2009-ben amikor az osztálykiránduláson megvettem az Evermore-t, eredetileg ezt a könyvet kerestem. De az eladónál nem volt, így megvettem a másikat. Ám most - 4 év után - sort kerítettem rá. ;)


Véleményem: Okééé. Ez a könyv nem lett a kedvencem. Vannak benne jó pillanatok és le is tudott kötni, de nem olvastatta magát. Egy hét alatt olvastam végig. Az eleje elég zavaros. Mármint hirtelen nem értettem, hogy miért van, az, hogy mindenki tudja ki a nyomkereső és a vámpírok stb. Persze utána kapcsoltam, hogy: ÁHÁÁÁÁÁ! Ez úgy van, hogy egy másik világot fest le, ahol a vámpírok és ezek a dolgok alapból megtalálhatóak. Így az ottani emberek alapból tudják, hogy mi van. Ja ám, de engem elfelejtettek tájékoztatni. XD Na amikor ezen végre túljutottam, jöhetett az újabb sokk. Nem hiszem, hogy olvastam még olyan könyvet, amiben a főszereplő lány és a neki szánt fiú karakter úgy talizik, hogy a srácot éppen... hááát... XD Épp, Oboázzák, ha a könyvet akarom idézni. :P Mondjuk én ezen csak röhögni tudtam. XD A könyv eleje szerintem elég unalmas, sőt a közepe is, a végére viszont teljesen beindulnak az események.

Szerelmi szál: Romantikusnak nem mondanám, habár van benne szerelem.

Ami nem tetszett:
Az eleje.... :/
Nekem unalmas volt.

Ami nagyon tetszett: 
Tetszett ez a mitológiai megközelítése a vámpíroknak. (Istennő, szertartások stb.)



2 megjegyzés:

heni95 írta...

Nekem tecet.
amugy ez egy sorozat. És nem Erik van neki szánva, habár ez még nekem sem tiszta hogy kivan neki szánva, pedik el olvastam az elsö 9 részt. A töbire még várnom kell.

1995 írta...

Szia.
Tényleg? Mármint én teljesen azt hittem, hogy azzal a sráccal lesz. :) Azt még nem tudom, hogy megpróbálkozom-e a többivel. Deee, kitudja :D Köszi a kommidat.

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review