2014. február 15., szombat

Angelfall – Angyalok bukása

Bejegyezte: 1995 dátum: szombat, február 15, 2014
Tartalom:
"Hat hete már, hogy az apokalipszis angyalai alászálltak, és elpusztították a modern világot. Nappal az utcai bandáké a hatalom, de az éjszakákat a rettegés és a babona uralja. Mikor az angyalsereg harcosai tovaszállva magukkal ragadnak egy gyámoltalan kislányt, annak tizenhét éves nővére, Penryn bármit megtenne, hogy visszaszerezze a húgát.
Bármit. Ha kell, akár arra is hajlandó, hogy alkut kössön egy ellenséges angyallal.
Raffe félelmetes harcos, de most legyőzötten, szárnyaitól megfosztva, haldokolva hever a földön. Korszakokon átívelő háborúkban vívott győztes csatákat, most pedig egy éhezéstől legyengült tinilány kell, hogy megmentse az életét.
Miközben átvágnak a sötétségbe és káoszba merült Észak-Kalifornián, csak egymásra támaszkodhatnak a túlélés érdekében. Kénytelenek együtt megtenni az utat, hogy eljussanak San Franciscóba, az angyalok erődítményébe, ahol a lány mindent kockára tesz, hogy megmentse a húgát, az angyal pedig kénytelen legnagyobb ellenségeinek könyörületességére bízni magát, hogy újra ép és egész lehessen."



Én és a könyv:
Bementem a könyvesboltba és háromnegyed órán át gondolkodtam, hogy melyik könyvet vegyem meg. Végül erre esett a választásom.

Véleményem:
Szeretem a disztópiát, imádom a gonoszkás angyalokat és a fantasy könyveket szeretem a legjobban. De
mégis úgy jöttem ki a könyvesboltból, hogy féltem ---> Mi lesz ha nagyot csalódok benne? XD Főleg, amikor megláttam a hátulján, hogy 14 éves kortól ajánlott. Na akkor magamban már elkönyveltem, hogy ettől sok izgalmat nem várhatok. XD Viszont hatalmas meglepetés ért, amikor sorra jöttek az izgalmas és véres jelenetek. El is gondolkodtam rajta, hogy elrontották a korhatárt.Gondolok itt például az ilyen részekre: félig felcsócsált kislányok, akik lelógnak a fáról.
Szóval a történet végig izgalmas és fordulatos. Mindenhol a világvége és a nyomor, rettegés. Nagyon jól alkalmazta az írónő az apokaliptikus elemeket. Viszont sok kérdés megválaszolatlanul marad. (Ami ugye nem baj, hisz ez még csak az első rész) Külön tetszett, hogy nem évekkel vagyunk a világ pusztulása után, hanem mindössze csak 6 héttel. Tetszett a végén a Fészekben tett felfedezés is. Nem gondoltam, hogy a "kis démonokon" kívül még más is lesz. Bár igazán furcsálltam ezeket a mutáns... izéket XD Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a szerepük a későbbiekben. Vajon miért hozták őket létre? Ja és persze, értékeltem azt a kis minimális szintű humort.
A vége... az meg függővég... Ahj már... miért? De végül is így volt jó. De azért mégis... XD Összességében: Nagyon tetszett a könyv és kíváncsi vagyok a folytatásra.
Szereplőkről:
Bírtam, hogy Penryn talpraesett, erős és elszánt. Nem egy magatehetetlen csaj, aki a megmentésre vár. Imádtam, hogy tud verekedni XD Ráadásul nagyon beletudtam élni magamat az ő személyiségébe. Tetszett, hogy néha elgondolkodik azon is, hogy könnyebb lenne neki a családja nélkül. Ettől olyan emberinek érzetem, olyan valódinak. Illetve imádtam a kitartását, hogy márpedig nem adja fel és akkor is visszaszerzi a húgát.
Nagyon bírtam még Penryn anyját is. Elég érdekes az ő karaktere és kíváncsi vagyok, hogy tényleg bolond... vagy van valami a háttérben? Ráadásul vajon ő tehet a balesetről?
Paigeről annyit, hogy nagyon kíváncsi vagyok mi lesz vele a későbbiekben. Eddig sok szerepe nem volt - hisz elrabolták - de remélem a következő kötetben őt is jobban megismerjük és több mindent megtudunk róla.
Rafi...Ez a név... XD Először annyira jót röhögtem rajta. XD Na mindegy. XD Ettől eltekintve, én őt is csak szeretni tudtam. Nemtörődömnek és ridegnek mutatja magát, de mégis vigyázza és óvja Penrynt. 
És akkor ott van Obi... Akinek a nevén megint csak hatalmasat röhögtem XD Főleg úgy, hogy a nevelőapámnak ez a beceneve. XD Valahogy én őt egyenlőre nem tudtam hova tenni és nem vagyok oda érte, de ez a véleményem még változhat.
Józsiást egyenlőre alig ismerjük, de mégis rokonszenvet érzek iránta. Remélem a következő részben nagyobb szerep jut neki. (Ja és külön köszönet neki, amiért Rafaelként hívta Rafit. XD)
Uriel tipikusan annak a karakternek tűnik, akit később se fogok kedvelni. Szóval majd meglátjuk, hogy mi lesz a sorsa.

Ui: Én tökre megnézném ezt a könyvet filmben! *-*

Ami nagyon tetszett: 
41. oldal, amikor Penryn elmeséli, hogy miért járt annyi küzdősportra.
219. oldal.... Hmmmm... imádom *-*
318. oldal, amikor Rafi tök kétségbeesik :(

Ami nem tetszett:
Van egy kis hiányérzetem, de nem tudnám megmondani, hogy miért. XD

Idézet:

"– Sosem viccelnék a harcos félisteni mivoltommal. 
– Te. Jó. Ég. – Lehalkítom a hangom, elfelejtettem suttogni. – Te nem vagy más, csupán egy beképzelt madár. Oké, van rajtad némi izom. Ennyit elismerek. De tudod, a madár az csak egy, az evolúció során kissé megváltozott gyík. Hát ez vagy te."

"– Mi a neved? – kérdezi a főnök. (…) 
– A barátaim csak Haragnak hívnak – Mondja Rafi. – Az ellenségeim azt szokták mondani, hogy Kérlek Könyörülj Rajtam."

"– Elmagyaráznád nekem, miért bujkálsz, ahelyett, hogy egyszerűen besétálnál velem a kapun? 
– Az angyalok nem az ellenőrzőponton járnak be. Egyenesen berepülnek a Fészekbe. 
– Nem mondhatod nekik azt, hogy megsérültél? 
– Olyan vagy, mint egy ovis kislány, válaszokat követelsz a kérdéseidre, egy titkos akció kellős közepén. Miért kék az ég, apuci? Megkérdezhetem a géppuskás bácsitól, hogy merre van a vécé? Ha nem maradsz csöndben, itt foglak hagyni. Azt kell tenned, amit mondok, amikor mondom, kérdések és habozás nélkül. Ha nem tetszik, eredj és nyaggass valaki mást azzal, hogy segítsen neked! 
– Jól van, na! Jól van! Felfogtam. Anyám, de nyűgös vagy ma!"

"– Mindvégig ez volt a terved? Megmutatod, hová kell mennem, aztán meggyőzöl róla, hogy nem tehetek semmit, hogy megmentsem a húgom?
– Valójában azt terveztem, hogy híres rocksztár leszek, beutazom a világot, gyűjtöm a rajongó csajokat, aztán rettentően elhízok, és a hátralévő életemet videojátékozással töltöm, miközben a lányok továbbra is csak özönlenek, azt gondolva, hogy ugyanolyan jól nézek ki, mint a videoklipekben. – Vállat von, mintha azt mondaná, ki gondolta volna, hogy a világ ekkorát fog változni?"


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review