2014. április 20., vasárnap

Kokuriko Saka Kara

Bejegyezte: 1995 dátum: vasárnap, április 20, 2014
Tartalom:
1963-at írunk, egy yokohamai iskola diákjainak éppen egy égető problémával kell megküzdeniük: az Olimpia miatt az iskolájukhoz tartozó öreg klubházat lebontásra ítélték. Mivel ez az épület legtöbbjük kedvenc találkozási helye, megpróbálják a lehetetlent, harcot nyerni a konok felnőttek ellen és megmenteni a klubházat a biztos pusztulástól.
Az egyik főszereplő, Umi, a gyengének tűnő, de annál céltudatosabb diáklány a film nyitó jelenetében éppen lázasan dolgozik a konyhában, végzi a házimunkát, reggelit készít a vele együtt lakók számára, ráadásul mindezek mellett még iskolába menni is van ereje. Umi élete viszont sajnos nem véletlenül ilyen mozgalmas: édesapját a koreai háborúban vesztette el, míg édesanyja az otthontól távol volt kénytelen munkába állni. A lány tehát csakis magára számíthat, saját erejéből kell túllendülnie az élet nehézségein, éppen ezért karaktere a törékeny, finom vonásai ellenére legalább annyira érik a film során jelentős, már-már ikonikus főszereplővé, mint anno Nauszika vagy Kiki, akik mind egyedül tanulták meg ellátni magukat és felelősséget vállalni a tetteikért.


Ebbe a korántsem idilli képbe toppan bele aztán Shun, a sármos diáktárs, aki nem mellesleg az öreg klubház megmaradásáért folytatott mozgalom egyik vezéralakja. Ahogy az lenni szokott, a legtöbb lány oda van érte, vagányságával pedig könnyen kitűnik a tömegből. Ők ketten aztán a már említett Nagy Küldetés apropóján összefognak, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, gyorsan szerelem szövődik közöttük. 





Véleményem:
Na, végre ezt az animét is megnéztem. Már nagyon régóta a listámon volt. (Jó... hát azért nem annyira, mert 2011-es)
Nem volt rossz. A szereplők aranyosak. A grafika csodás. A zenék nagyon szépek. A történet nem különösebben ragadott magával, de azért egész jó volt. Plusz a sztori két szálon halad. Egyik részről a klubház megmentése, a másik oldalon pedig a két fiatal múltjának felderítése. Engem például nagyon érdekelt, hogy mi lesz a két gyerekkel. Mégis hogyan fog megoldódni ez a bonyodalom? 
Legalább egyszer megéri megnézni. :)

Ami nagyon tetszett: 
A kulbház

Ami nem tetszett:
Kicsit untam.






0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review