2014. május 13., kedd

Szent Johanna gimi 5 - 6.

Bejegyezte: 1995 dátum: kedd, május 13, 2014
Spoilert tartalmazhat az előző kötetekre nézve!
Szent Johanna gimi - Remény
Tartalom:
"Új tanév, új osztálytárs, új konfliktusok, új és régi barátságok, új és régi szerelmek… 
A 11/B-ben továbbra is „zajlik az élet”, miközben többek között az is kiderül, hogy mi történt a párizsi csereutazáson, hogy kicsoda Jérome és Benoit, és vajon ki lopja Dave személyiségét, hogy miért veszélyes a Gomba, hogy Zsák kibe lesz szerelmes és Cortez miért törli ki az összes ismerősét a Facebookon… 
Na és persze, hogy Reni kitől kapta a nyakláncot meg a gyűrűt… 
Reninek is újabb kihívásokkal kell szembenéznie, de úgy tűnik, egyre jobban felnő hozzájuk…"




Én és a könyv:
Megszerettem az SzJg-t. :)

Véleményem:
Óh. Odáig voltam ezért a részért. :) Ajánlom, hogy senki se kezdje el este. XD Én ugyanis még reggel 4-kor is olvastam.  Ez a rész a kedvencem. Nagyon, nagyon jó!
Aki olvasta a 4. kötetet az tudja, hogy az utolsó fejezetben Reni kapott egy ajándékot. Az üzenetből ki lehetett következtetni, hogy ki volt a titkos ajándékozó, de persze nem volt száz százalékig biztos. Ám itt végre erre is fény derül. 
Renit végre megkedveltem, mert kiállt magáért és úgy viselkedett, ahogy kell. Ráadásul arra is rájött -, ami engem elejétől kezdve zavart -, hogy jóformán nem is ismeri Cortezt. Persze még mindig vannak kissé szerencsétlen pillanatai, de Ő már csak ilyen. :D Így kell szeretni és senki sem tökéletes. Meg aztán ez a féltékennyé tesszük a pasit dolog nagyon tetszett. :D Imádom a csipkelődős, féltékenykedős részeket!!!! Ebben a részben Cortezt is sokkal jobban megkedveltem. Bár ebben a részben sokat csipkelődött és szekálódott. Részben okkal. Viszont butaság volt és gyerekes is, plusz egy apró beszélgetéssel mindent el lehetett volna simítani. De elnézem neki, mert a tinik sokszor gyerekesek és a valóságból kiindulva tudjuk, hogy elég lenne egy beszélgetés... De ezt sokszor nem ejtik meg. XD
Aztán eljött a sorsfordítórész *-* Az, amire már oly régóta vártam. Wáááááá és annyira aranyos volt!!! 
Persze a humor sem maradhatott el. Több résznél is elnevettem magam és sok kedvenc részem lett. Ahogy már írtam: Ez a rész volt(eddig)  a kedvencem. 

Ami nagyon tetszett:
Mozizás!!!
Szituáció gyakorlat: Cortez és Reni=harag
"Melyik szeptember 8?" *-*
Amikor Reni siet a suliba ;)

Ami nem tetszett:
...

Idézet:

"-Csoki – köszöntött minket, mire elmosolyodtam. Zsolti beállt a társaságunkba, és kissé szentimentális pillantást vetett az épület felé. 
– Hát… végzősök lettünk – mondta már most nosztalgiázva. Kérdőn néztünk össze.
– Még csak tizenegyedikesek vagyunk…"


"– Ren, annyire bírlak. De komolyan – lépett mellém Ricsi. Ismertem ezt a nézést. Ez volt az „add ide a matekházit” pillantás. (…) 
– Cortez? – vontam fel a szemöldökömet, mert ő egyedül nem állt sorba a füzetemért. 
– Kész van – felelte Cortez, mire azt hiszem annyira ledöbbentem, hogy nem tudtam mit reagálni. Csak néztem. 
– Mi? – hőkölt hátra Ricsi. 
– Nem egy szakdogát írtam, ne vágj már ilyen fejet – röhögött fel Cortez. 
– Te megírtad a matekot? Miért? Mondd, miééért? – dramatizált Zsolti (…) 
– Jövőre érettségizni kéne – mondta, én pedig büszkén pillantottam rá. 
á De az jövőre van! Addig itt van Reni – értetlenkedett Dave."


"– Ki maradt ki? 
– Én – húztam el a számat, és feszengve feltartottam a kezem. 
– És Cortez – bólintott Haller. 
– Cserélni szeretnék – mondtam halkan. 
– Oké, akkor én cserélek Cortezzel – vágta rá azonnal Virág. 
– Hagyd, majd én – szólalt meg élesen Kinga. 
– Asszony, ne cseréljél már el! – röhögött fel Zsolti, és szórt egy kis müzlit a joghurtjába."




Spoilert tartalmazhat az 
előző kötetekre nézve!

Szent Johanna gimi - Ketten

Tartalom:

"December 20-a Reni életének legboldogabb napja, és ettől kezdve minden megváltozik. 
De vajon csak jó értelemben? Vajon meddig tart a váratlanul jött boldogság? És Reninek sikerül-e nemcsak megszerezni, de meg is tartani Cortezt? Mi mindennel kell megküzdenie a saját félelmein, gátlásain kívül? Hisz Cortez a suli legmenőbb sráca, mindenki rajong érte, Reni viszont, legalábbis a saját megítélése és persze Kinga szerint, a „nyomik” táborát erősíti… 
A 11. osztály 2. féléve is tele van izgalmakkal, akárcsak a korábbiak: Dave például élete eddigi legnagyobb próbatételén megy keresztül, Kinga még önmagát is felülmúlja egy diszkóban, Corteznek iskolapszichológushoz kell járnia, Viki „kiborítja a bilit”, Reninek pedig váratlan vendég érkezik a születésnapjára…"

Véleményem:
Még mindig az ötödik kötet a kedvencem, de ebben a részben annyi az aranyos és jópofa rész, hogy csak na. :) Még a történet elkezdésekor rimánkodtam azért, hogy Reni jelleme fejlődjön és ezt meg is kaptam. Végre rájött, hogy milyen hülyén viselkedett. Plusz arra is rájött, hogy Arnold mennyire befolyásolta. (Nekem ez olvasás közben nem tűnt fel, de ahogy így belegondoltam... Tényleg. O.o De egyenlőre még bírom Arnoldot, csak hát kicsit hülyén viselkedett ebben a kötetben.) Illetve nagyon élethűnek éreztem azt, ahogy Reni élete első kapcsolatához viszonyult.
Cortezről elég annyi, hogy: MIÉRT NEM LÉTEZEL???
Cortez aki titokzatos és kissé megfejthetetlen, laza és mindenki oda van érte. Több van benne, mint azt a legelején gondoltam volna. Hát igen, csak szeretni lehet. :D
Nagyon sok kedvenc részem lett ebből a kötetből és még többet nevettem, mint az előzőnél. Az SzJg az egyik legaranyosabb történet, amit eddig olvastam. :)

Ami nagyon tetszett:
Reni, Cortez és a zenék -> "Volt egy gigányi megölöm Neményit."
Ricsi szülinapja és a mosdóba hívás.
Cortez és a pszichológus 

Ami nem tetszett:
...

Idézet:

"– Mi van itt? A szemben lévő teremben a saját hangomat sem hallom! 
– Tessék hangosabban beszélni – tanácsolta Zsolti, és a beszólását óriási röhögés kísérte."


"Tény, hogy egész álló nap vigyorogtam, tény, hogy még a kegyetlenül rossz film közben sem hagyott cserben a jókedvem (valami „halálra lövik egymást, és minden felrobban” mozi volt), és tény, hogy Cortez azután sem szakított velem, hogy megettem előtte egy egész pizzát és egy nem kis adag profiterolt. Ez azért jelent valamit, nem? Szóval jól megvagyunk mi: Cortez, én és a gyomromban repkedő, szívroham közeli állapotban lévő lepkeraj."

"– Engem felidegesít, ha valaki romantikus és gyenge. Főleg, ha egy fiú – jelentette ki Kinga. 
– Igazán? – nézett rá Dave. – Megértem. De egyet ne felejts el. „Ha te ugrasz, ugrom én is” – villantotta meg Dave a mosolyát, mi pedig Virággal hangosan felröhögtünk. 
– Inkább ugorj egyedül – hagyta rá Kinga, és előrement, mi pedig Virággal bevártuk Dave-et, aki egy csomó romantikus filmből idézgetett nekünk, mert szerinte ez „menő randiduma.”

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review