2015. szeptember 18., péntek

Jessica's Guide to Dating on the Dark Side

Bejegyezte: 1995 dátum: péntek, szeptember 18, 2015
Tartalom:
"The undead can really screw up your senior year . . .


Marrying a vampire definitely doesn't fit into Jessica Packwood's senior year „get-a-life” plan. But then a bizarre (and incredibly hot) new exchange student named Lucius Vladescu shows up, claiming that Jessica is a Romanian vampire princess by birth – and he's her long-lost fiancé. Armed with newfound confidence and a copy of Growing Up Undead: A Teen Vampire's Guide to Dating, Health, and Emotions, Jessica makes a dramatic transition from average American teenager to glam European vampire princess.
But when a devious cheerleader sets her sights on Lucius, Jess finds herself fighting to win back her wayward prince, stop a global vampire war – and save Lucius's soul from eternal destruction."


Én és a könyv: 
Egy ideje már nézegettem, mert tetszett a borító és imádom a vámpíros sztorikat.

Véleményem: 
Elég hamar a lényegre tér a könyv. Nem kell sokat várni arra, hogy beinduljon a dolgok menete. A főszereplő srác konkrétan és nyíltan kijelenti a csajszinknak, hogy vámpír vagyok, méghozzá herceg, te meg vámpír hercegnő vagy és hozzám fogsz jönni. XD Nekem ez tetszett, mivel nem szarakodtak egymással, mint sok más könyvben. Nem kerülgette a csajt titokban hónapokig, nem próbált így a bizalmába férkőzni, hanem konkrétan "puff, nesze!".

Jessica reakciója is nagyon tetszett. Kaptam egy olyan főhősnőt, aki elutasító és racionális, makacs és még csak véletlenül sem akar belenyugodni abba, hogy a srác tényleg vámpír. A szituációt valóságossá tette. (Hiszen, ha valaki oda állna elénk azt állítva, hogy vámpír, biztos mi se hinnénk neki.) Az is tetszett, hogy nem omlott a srác karjaiba. Nem akart egy vadidegenhez hozzá menni és ez így volt jó!
Lucius pedig érdekes karakter. Csupa illem, még a beszéde is, látszik rajta az, hogy nemesként, uralkodónak nevelték. Így kicsit olyan régimódi is egyben. Nagyon bírtam a leveleket, amiket a nagybátyjának írt. Viccesek voltak és így jobban megismertük az ő álláspontját is.
Plusz a már oly sokszor emlegetett, imádott klisém. xD Amikor a két főszereplő nincs rögtön oda egymásért.
Még az is tetszett, hogy a vámpírok nem úgy lettek bemutatva, hogy legyőzhetetlenek és minden féle szuper-erejük van. :D
Ráadásul akad nem egy poénosabb rész is.
Viszont túl sok izgalmat senki se várjon.
Bár a szereplők vámpírok, szinte semmi vámpíros nem történik. Hatalmas harcok sincsenek. A könyvnek több, mint a fele arról szól, hogy a két fiatal érzései hogyan alakulnak. Jess miképpen fogadja el, hogy vámpír és, hogy vámpírok egyáltalán léteznek. Lucius hozzáállása az amerikai társadalomhoz és a lányhoz, meg a szüleihez, hogyan változik. STB.
Úgyhogy kicsit lassú lefolyású az egész. Éppen ezért egy idő után talán unalmassá válhat.
Meg aztán a végén átmegy kicsit szenvedősbe a dolog és bár ott jönnek az izgalmasabb részek, nekem az valahogy kevésbé tetszett.
Lucius viselkedése meg főleg nem tetszett. Az elején bemutatott illedelmes, aranyos srác eltűnt. Bár a levelekből tudtuk az okát, mégis bosszantó volt.
A végével  elégedett vagyok és nekem eléggé lezártnak hatott, de van folytatása is. :D Hát majd még eldöntöm, hogy azt is elolvasom-e.
Összességében vegyesek az érzéseim... Tetszett is meg nem is. Bár mindenképpen több volt az, ami tetszett. És nagyon olvastatta magát ^^
Egyszer mindenképpen jó volt :)

Ami nagyon tetszett: 
Lucius levelei.

Ami nem tetszett: 
Kicsit több izgalmat elviselt volna, szerintem.


Idézet:

Lucius smirked at me, raising one eyebrow. „Really? No suitors? How shocking.I would have thought your pitchfork skills would be attractive to certain bachelors here in farm country.”

„Where do you. come from?” Frank challenged, puffing his chest, a little bolder now that he could breathe. „Some of us are starting to wonder.” 
„I come from civilization,” Lucius retorted. „You wouldn't be familiar with the territory. Now pick up the books.”

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review