2015. október 27., kedd

A vikomt, aki engem szeretett

Bejegyezte: 1995 dátum: kedd, október 27, 2015
Spoilert tartalmazhat az előző kötetre nézve!!!
Tartalom:
"1814 is eseménydús szezonnak ígérkezik, de e sorok írójának véleménye szerint ez nem igaz Anthony Bridgertonra, London legkívántabb agglegényére, aki ez idáig semmi jelét nem mutatta házasulási szándékának. És az igazat megvallva, miért is mutatná? Nála jobban senki nem játssza a tökéletes élvhajhászt.
Lady Whistledown társasági lapja, 1814. április

De a pletykalap szerzője ezúttal téved. Anthony Bridgerton nemcsak hogy elszánta magát a nősülésre, de már ki is választotta magának a feleségjelöltet. Az egyetlen akadály a hölgy nővére, Kate Sheffield, a legalkalmatlankodóbb nőszemély, aki valaha londoni bálterembe tette a lábát. A tüzes intrikus megőrjíti Anthonyt elszántságával, hogy megakadályozza a házasságot. De amikor Anthony Bridgerton éjszakánként lehunyja a szemét, Kate igen erotikus álmokban jelenik meg neki. A közvélekedéssel ellentétben Kate biztosra veszi, hogy nem a megjavult szoknyavadászokból lesz a legjobb férj; Anthony Bridgerton pedig a legnagyobb élvhajhász. Kate elszántan védelmezi a férfitól húgát, de fél, hogy éppen az ő szíve sebezhető. Amikor Anthony ajka az ajkához ér, hirtelen attól tart, ő maga sem képes ellenállni ennek a megvetendő élvhajhásznak.

A herceg, és én folytatása!"


Én és a könyv: 
Nem bírtam türtőztetni magamat és tegnap elkezdtem, ma pedig már be is fejeztem :D

Véleményem:
Rendhagyó értékelést írtam. xD Lady Whistledown stílusban született meg az értékelés. Aki nem olvasta a könyveket furcsa szemmel nézhet majd rá, de azért ők is érteni fogják :D Igazából, ha rövid és tömör szeretnék lenni, annyit mondhatok, hogy: Tetszett, tetszett, de azért volt olyan is, ami nem igazán nyerte el a tetszésemet. De összességében ezt a kötetet is nagyon szerettem. ^^

Sziszi társasági lapja, 2015. november 27.

Kedves olvasó, e sorok írójának tudomására jutott, hogy H. Szilvia kisasszony – aki nagy kritikus hírében áll, legalábbis saját meglátása szerint – befejezte „A viktom, aki engem szeretett” című könyvet.
E sorok írója azt is megtudta, hogy bár Miss H. nem volt teljesen elégedett, azért mégis szívébe zárta ezt a történetet is.
Arról hogy mi kifogása volt Miss H.-nak meglehetősen nehéz részleteket megtudni. De ha hinni lehet a pletykáknak, kissé badarságnak tartotta könyvben lévő méhes jelenetet, illetve – bár nagyon megrázó – de Mary történetét is.
E sorok írója azt is meg tudat, hogy az „Élvhajhászból” lett férj elnyerte ugyan a kisasszony tetszését, még mindig nem ő az, aki megdobogtatja a szívét. Bár nem tagadhatja, hogy azért kicsit elalélt tőle.
Pedig e sorok írója arról értesült, hogy jó barátnője Miss S. Rita célozgatott erre. Ó, az ész megáll!
Ezenkívül azt is megtudtuk, hogy Miss Kate Sheffielről azt nyilatkozta – és ezt biztos forrásból
tudhatom –, hogy nagyon menő csaj. Ez csak egy dolgot jelenthet, és nem kerülte el e sorok írójának figyelmét, hogy Miss H. igazán megkedvelte a hölgyet.
A hibák ellenére az olvasás jó hangulatban telt.
De vajon mikor kezdi el a következő kötetet?
E sorok írója ezt nem tudhatja, mivel még Miss H. sem tudja.





Ami nagyon tetszett: 
A szereplők.
Vicces

Ami nem tetszett: 
Ez a méhes dolog xD

Idézet:
"– Pontosan olyan ember, akit mindkettőnknek messze el kell kerülnünk. Talán egy jéghegyet is elcsábítana.
– Na de Kate! – kiáltott fel Mary. (…)
– Pedig igaz – tette hozzá. – Úgy hallottam, több szeretője volt, mint nekem születésnapom."

"Furcsa, idézte fel később, hogy az ember élete egyik napról a másikra képes megváltozni, egyik percben még így van valami, a másikban pedig… már nem."

"– Maga szörnyeteg! – toppantott Kate.
– Szerelemben és háborúban mindent szabad – riposztolt Anthony.
– Megölöm!
– Megpróbálhatja – évődött – De előbb utol kell érnie.
Kate a halál ütőjét nézte, aztán a férfi lábát.
– Ne is gondoljon erre! – figyelmeztetett Anthony.
– Olyan nagyon, nagyon kísértő gondolat! – mordult Kate.
Anthony fenyegetően közel hajolt.
– Tanúink vannak!
– Pillanatnyilag ez menti meg az életét."
 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review