2015. december 9., szerda

Bűbájtalan

Bejegyezte: 1995 dátum: szerda, december 09, 2015
Tartalom:
"Mina Grime az iskola lúzere, egészen addig a napig, amíg meg nem menti a suli legmenőbb pasijának az életét egy iskolai kiránduláson. Egy csapásra minden megváltozik, a lány hirtelen a figyelem középpontjába kerül, és minden lépését a szerencse kíséri. De mikor már a dolgok nem is mehetnének jobban, Mina édesanyja bejelenti, hogy elköltöznek. Mina kérdőre vonja édesanyját, aki kénytelen elmondani a családi titkot. Mina Grime valójában a Grimm testvérek leszármazottja, és egy átok terheli őt, mely generációról generációra öröklődött. Vannak rések, ahol az emberek és a tündérek világa összeér, ezen a mesevilág lényei átszöktek, és az emberek bosszantásával múlatják az időt. Mikor az emberek megelégelték, alkut kötöttek a varázslényekkel. Azok megígérték, hogy ha az emberek végigjátszák az összes mesét, és sikeresen befejezik a történeteket, visszamennek saját világukba. Ám a mesék gyűjteménye egyszer csak életre kelt, és saját maga kezdte irányítani a történeteket, megnehezítve ezzel az emberek dolgát. Olyannyira, hogy bár a Grimm testvéreknek több mint 170 mesét sikerült végigjátszani, nem tudták mindet befejezni. Így öröklődött az átok generációkon át. Most Minán a sor, hogy belépjen a mesevilágba és megtörje az évszázados átkot."


Én és a könyv: 
Már régóta elszerettem volna olvasni

Véleményem:
Az ötlet nagyon jó és azt se mondhatnám, hogy nem tetszett.
Egyszerű kis sztori, amin nem kell sokat agyalni és gyorsan lehet vele haladni.
Csak annyi, hogy többet is ki lehetett volna hozni belőle. Illetve kicsit sokáig tartott mire beindultak az események.
Plusz Mina nem volt valami szimpi főhősnő.
Nekem ő egy kicsit furácska volt. Cseppet hisztis, kicsikét tehetetlen, kissé butácska is szerintem sokszor azt se tudta mit akar igazából… Gondolok itt arra, hogy oda van Brodyért, utána meg úgy viselkedett, mintha nem lett volna belé zúgva már évek óta. Meg azt mondja, hogy ő befejezi a történeteket, de cseszik arra, amit Jared mond és az első veszélyes szituáció után kétségbeesik és elkezd sírni. xD
De azért a végére egészen összeszedte magát. Szóval van még remény számára. Remélem majd fejlődik a karaktere és erős, magabiztos szereplő lesz belőle.
Akire kíváncsi vagyok az Jared. Érdekel, hogy ki ő és mi lesz a szerepe. Mivel ebben a részben sajna kevés jutott neki.
Az újra gondolt mesék pedig nagyon bejöttek. A Történet érdekesen alakítja az eseményeket. :D
A legvége pedig először kiakasztott, utána viszont örültem neki és tetszett is.
Bár Minát sajnáltam.
Összességében nem volt rossz és egyszer mindenképpen megérte elolvasni. De nem hiszem, hogy máskor is elővenném. Szerintem fiatalabb koromban biztos jobban tetszett volna.
A folytatást valószínűleg el fogom olvasni :)

Ami nagyon tetszett: 
A mesék

Ami nem tetszett: 
Mina kicsit idegesítő.

Idézet:
"(…) nem minden mesének boldog a vége."

"– Nan, el vagyok átkozva! 
– Igen, tudom. Mind el vagyunk. (…) Ezt hívják tinédzserkornak."

"– Aranyhaj nem jó választás neked – jegyezte meg Jared csendesen. – Túl naiv és ártatlan. Én valami érettebbet, ravaszabbat választanék.
– Komolyan? – Savannah gyakorlatilag dorombolva hajolt Jared karjára. – Akkor ki legyek?
Jared viszolyogva hajolt el tőle.
– Én a féltékeny mostohát választanám."


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review