2016. szeptember 23., péntek

BOOK TAG - Hogyan olvasom?

Bejegyezte: 1995 dátum: péntek, szeptember 23, 2016
Ezt a TAG-et ITT!!! találtam és nekem nagyon megtetszett :)
Igaz most nem konkrétan könyveket kell egy-egy elemhez párosítani.
Ez inkább amolyan; Ismerjük meg a blogger (hülye) szokásait. xD

Hogyan találsz rá új olvasnivalóra?
Hááát, ez bennem eléggé fokozatosan alakult ki. Először csak szimplán a könyvesboltban keresgéltem. De ahogy egyre többet olvastam, rá kellett jönnöm, hogy ez nem a legpraktikusabb megoldás. Sok a könyv, nagy az üzlet és sokszor a tartalom csalóka. 
Aztán, amikor bejöttek a VP könyvek, rákaptam azokra a kis brosúrákra és onnan is szemezgettem. 
Végül (Hála a jó égnek! xD) rátaláltam a Moly-ra. 
Mielőtt vásárolok mindig ott járok utána a dolgoknak. Plusz ott mindig értesülök a legújabb megjelenésekről, sőt még arról is ami csak tervben van. Szerintem ez a legpraktikusabb. :D
Illetve ott van még az is, hogy ismerősök ajánlanak regényeket. Kölcsön kapok párat stb.

Hogyan szeretted meg az olvasást?
Szintén fokozatosan. 
Kiskoromban rengeteget jártam könyvtárba. 
De tényleg rengeteget! Szinte minden nap suli után ott dekkoltam. Viszont tartottam magam ahhoz, hogy én nem szeretek olvasni. xD
Mindig könyvekkel megpakolva mentem haza. Mese könyvekkel, amikből aztán rajzoltam. 
Viszont el is olvastam őket.(Rövidek voltak és a meséket szerettem) Emlékszem az összes Márti könyvet kivettem, ami csak létezett. xD
Plusz természetfeletti és spirituális ismeretterjesztő könyveket cipeltem haza. Akkoriban nagyon érdekelt ez a téma. (Mondjuk még most is...) Plusz szerettem volna kivenni egy Stephen King regényt, de a könyvtáros néni nem engedte. Hiába mondtam neki, hogy már láttam filmben. Azt mondta, hogy én ehhez túl fiatal vagyok. xD (Khm...  9-12 év körüli lehettem.)
A kötelezőket SOSEM olvastam el. Egy kivétel van: Két Lotti. 
A HP és a Tűz serlege után lett egy Harry Potter mániás korszakom. Na, akkor kivettem az összes regényt és "elolvastam". Az idézőjelet azért tettem ki, mert ezt úgy kell elképzelni, hogy én csak a párbeszédeket olvastam és ha netán valami nem volt világos, akkor a körítést is. xD
Aztán egyik évben úgy esett, hogy elköltöztünk és én nem örültem ennek.(13 éves voltam) A költözés napján egész éjjel fent maradtam és filmeket néztem. Így találtam rá az Alkonyatra, amit akkor még nem járt át az a hatalmas felhajtás. Nálunk még alig ismerte valaki. Én is feliratosan néztem(szóval még szinkron se volt hozzá!) Az elején pedig jött a szokásos dolog, hogy könyv alapján stb. Én meg annyit azért tudtam a könyvekről, hogy az mindig részletesebb és nekem annyira tetszett a film, hogy muszáj volt tudnom a plusz jeleneteket és a folytatást is. Akkori kis 13 éves énem oda és vissza volt a gyönyörtől. Imádtam a könyvet. xD (Viszont később a második rész már nem tetszett.)
Csakhogy a folytatásra várni kellett... Ezért jött az ötlet, hogy olvassunk más vámpíros regényeket is és végül ez egyre inkább bővült; jöttek az angyalok, démonok, vérfarkasok, varázslók stb. Íme megszületett a könyvmoly!

Hogyan változott meg az ízlésed a könyvek iránt, ahogy egyre idősebb lettél?
Kicsit szakasos volt  a helyzet. 
Ugye fentebb írtam; Volt egy nagy vámpíros korszakom. Akkoriban csak vámpíros könyveket szerettem olvasni. Aztán volt egy időszak, amikor faltam az olyanokat, amik reinkarnációsa regények voltak. Jött az angyal mániám. Szinte csak bukott angyalokról szerettem volna olvasni. Végül szép fokozatosan bármi jöhetett, ami éppen érdekelt. 
Eleinte csak és kizárólag YA-t olvastam. Mondjuk ilyen 15-16 évesen bepróbálkoztam pár felnőtt könyvvel(pl: paranormális erotikussal), de akkoriban nem jöttek be. Most már azokat is simán elolvasom, sőt szeretem őket :)
Óh, és volt egy hosszú időszakom, amikor csak és kizárólag fantasy elemeket tartalmazó regényt voltam hajlandó a kezembe venni. 

Milyen gyakran vásárolsz könyveket?
Ahogy a pénztárcám (plusz anyuék...xD) engedi(k).
Meg ez attól is függ, hogy milyen regények vannak éppen. Néha van, hogy egy regényt régóta kinéztem, de nem tudtam megvenni és valahogy elveszítem az érdeklődésemet. (Valamikor azért, mert mondjuk rossz véleményeket kapott)
De, ha nagyon meg kellene határoznom, akkor olyan két-három havonta. Ilyenkor mindig legalább 3-4 könyvet veszek. :D
Viszont, ha végre elkezdek dolgozni(ugyanis eddig tanultam és csak anyuék pénze volt, plusz néha a diákmeló), akkor biztos gyakrabban fogok venni. *-*

Hogyan lettél Bookblogger?
Ezt végül is egyszer már leírtam egy másik TAG-ben. Ha valakit érdekel, akkor ide kattintva megnézheti. :)

Hogyan reagálsz, ha nem tetszett egy regény befejezése?
Inkább olvasás közben puffogok. Közben elmondom barinőimnek, hogy milyen szar és ez a rész, meg az a rész de gáz.
Ha pedig végre vége van, akkor megkönnyebbülök. xD 
Utána kicsit finomabban fogalmazva, mint ahogyan azt gondolatban teszem,(hogy azokat se sértsem meg, akiknek tetszett) leírom a véleményemet. (Khm... Nem mindig megy a finom fogalmazás xD)

Milyen gyakran leszel annyira kíváncsi, hogy előrelapozol a könyvekben, hogy megtudd, mi fog történni?
Úh! XD 
Ez régen rossz szokásom volt, amiről szerencsére már nagyjából leszoktam. xD Mostanság csak nagyon-nagyon-nagyon ritkán fordul ilyesmi elő. 
Utoljára a Percy Jackson könyvek utolsó részénél(tavaly), de ott nem nagyon számított, hiszen spoiler miatt nagyjából már tudtam a végét. 


Háááát kissé hosszú lett, de ha valaki arra vetemedet, hogy elolvasta; KÖSZI  
Puszi: Szyszyyy

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review